Skip to main content

Word Verpleegkundige

Main navigation

#kiesvoordezorg

#kiesvoordezorg biedt aan geïnteresseerde en gemotiveerde mensen de kans een tweede carrière in de zorg te starten. Na het succesvol doorlopen van een selectieprocedure kan je als geselecteerde kandidaat een arbeidsovereenkomst aangaan met een werkgever in de zorgsector. Je start jouw tweede carrière op de schoolbank waar je een opleiding tot zorgkundige of verpleegkundige volgt.

Tijdens de hele opleidingsduur ben je met een arbeidsovereenkomst verbonden aan een werkgever uit het paritair comité voor de gezondheidsdiensten (PC 330) en word je betaald conform de loon-en arbeidsvoorwaarden van toepassing in de sector waar je wordt tewerkgesteld.

Tijdens het schooljaar word je vrijgesteld van prestaties zodat je je ten volle kan concentreren op je studies. Tijdens de schoolvakantie in de zomermaanden word je gedurende enkele weken tewerkgesteld bij de werkgever en neem je je jaarlijks verlof op.

Na de opleiding kan je meteen aan de slag als verpleegkundige. Je arbeidsovereenkomst loopt verder na de opleiding.

Selectievoorwaarden waaraan je moet voldoen:

  1. Je bent op het moment van je kandidatuur in dienst bij een werkgever die niet behoort tot het paritair comité voor de gezondheidsdiensten (PC 330) of je werkt als zelfstandige.
  2. Je voldoet aan de toegangsvoorwaarden die het onderwijs stelt bij de gekozen opleiding.
  3. Je hebt minimum twee jaar werkervaring op het moment van de inschrijving.
  4. Slagen in de selectieproeven en weerhouden worden door de Raad van Beheer van het Fonds IFG!

Voor meer informatie:
Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten (IFG)
C/o vzw FeBi
Sainctelettesquare 13-15
1000 Brussel
Tel: 02-227 69 44
E-mail: kiesvoordezorg@fe-bi.org
www.kiesvoordezorg.be